Eladná még el sem indult streaming tévészolgáltatását az Intel

Az Intel saját bevallása szerint is elaludt a fogyasztói számítástechnikai piac átalakulásának kezdetén, és a vállalat csak idén kezdett látványosan felzárkózni az ARM-hoz a mobil eszközökbe szánt processzorok terén. Bár az Intel chipjei még mindig nem jelentenek teljes értékű alternatívát a nagy teljesítményt igen alacsony fogyasztás mellett produkáló ARM-alapú processzoroknak, a cég mobilrészlege egyre jobban teljesít, és a világ legfejlettebb gyártástechnológiájának, no meg rengeteg kiemelkedő tudású mérnöknek köszönhetően a következő években várhatóan igen komoly ellenfeleket tudnak majd állítani az ARM processzoroknak.

Brian Krzanich, az Intel vezérigazgatója jelentős fókuszt helyezett a mobil eszközökbe szánt termékek fejlesztésére, aminek egyik áldozata az év elején bejelentett OnCue nevű internetes streaming tévészolgáltatás lehet. A Bloomberg információi szerint ugyanis Krzanich szabadulni szeretne a rengeteg időt és energiát felemésztő, de igen nyögvenyelősen haladó „zavaró tényezőtől”. A vételár félmilliárd dollár, az eladást pedig nagyon gyorsan, még az év végéig szeretnék lezavarni.

Iparági hírek szerint az Intelnek sok gondja akadt a tartalomszolgáltatókkal, a szerződéskötések lassan haladtak, és a vállalatnak még a szolgáltatás viszonylag gyors elterjedése esetén is jelentős további kiadásokat kéne megfinanszíroznia.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

  • Meghalt a tévé, éljen a tévé!

    A hagyományos televíziózás kimúlóban van, de a folyamat lassú, a és tartalomfogyasztási szokások fokozatosan, organikusan alakulnak át.

  • Elindult a Fuso havidíjas prémium streaming filmszolgáltatása

    A kínálat jelenleg néhány száz címet tartalmaz, de a katalógus hamarosan ennek többszörösére nőhet.

  • Egész jó negyedévet zárt az Intel

    A processzorgyártó az elemzői várakozásoknál kicsivel jobb eredményeket közölt negyedéves pénzügyi jelentésében, de a Broadwell-alapú chipek piacra dobását a gyártási folyamat finomítása miatt kénytelenek el eltolni.