Ingyenes vírusirtót adott ki a BitDefender

BitDefender-logóA román BitDefender tegnap három ingyenes biztonsági alkalmazást adott ki, köztük vírusirtójának grátisz változatát. A BitDefender Free Edition persze kevesebbet tud, mint a kereskedelmi kiadás: nem nyújt valós idejű védelmet, csupán a rendszer alkalmankénti átvizsgálására és megtisztítására használható. A program ugyanarra a motorra épül, mint a fizetős antivírus, és egy ütemezőt is tartalmaz, amellyel megszabható az ellenőrzések menetrendje. A vállalat természetesen azt ajánlja, hogy a folyamatosan internetre csatlakozó számítógépeken valós idejű védelmet biztosító vírusirtót használjunk.

„Az ingyenes változat tökéletes lehet azoknak a felhasználóknak, akik gyorsan le akarják ellenőrizni és meg akarják tisztítani a fertőzésektől a rendszerüket, még akkor is, ha használnak más védelmi megoldást is. Ma sok vírusirtó nem tud lépést tartani a rosszindulatú programok szaporodásával. A BitDefender Free Editionnel a felhasználók a védelmi megoldásuk hatékonyságát is tesztelhetik” – ecsetelte a kiadás hasznát Bogdan Dumitru, a cég műszaki igazgatója.

A vállalat a vírusirtó mellett még két ingyenes alkalmazást tett közzé. A BitDefender Anti-Phishing Free Edition az Internet Explorert és a Firefoxot használókat védi meg az adathalász támadásoktól, úgy, hogy blokkolja a hozzáférést az átverős weboldalakhoz. A másik eszköz, a Chat Encryption pedig titkosítja a Yahoo! Messengeren és a Windows Live Messengeren folytatott csevegést. A titkosított chathez a programot (vagy az azt tartalmazó BitDefender 2009-et) a kommunikációban részt vevő minden gépre telepíteni kell.

Az ingyenes kiadásokkal a BitDefender célja, hogy észrevetesse magát a meglehetősen zsúfolt piacon, és minél több felhasználóval ismertesse meg márkanevét és termékeit. A cég vírusirtójának grátisz változata a korlátozások miatt sem a fizetős, sem a teljesebb funkcionalitást nyújtó ingyenes termékeknek (AVG, Avast!) nem közvetlen versenytársa.

Azóta történt

Előzmények