Indul a Google kódolóversenye

Júlisban indul a Google Code Jam, a keresőcég kifejezetten informatikusoknak és informatikusnak készülő diákoknak szóló, 80 000 dolláros összdíjazású programozási versenye, ahol összetett algoritmikus feladatokat kell adott időn belül megoldani, szabadon választott programozási nyelven és fejlesztői környezetben.

A verseny ideje alatt – júliustól augusztusig – a résztvevők három online fordulón keresztül vetélkednek ellenfeleikkel a világ minden tájáról. A legjobb ötszáz programozó már nem a világhálón, hanem a Google irodáiban folytathatja a versenyt saját régiójából – Ázsia, Ausztrália és Óceánia; Európa, Közel-Kelet és Afrika; Észak- és Dél-Amerika – származó vetélytársaival. A száz legjobb induló pedig a Google főhadiszállásán, a kaliforniai Mountain View-ban mérkőzik meg egymással, az előzetes tervek szerint november 14-én.

Aki szeretne részt venni a Google Code Jam-en, az június 17. és július 17. között regisztrálhat a http://code.google.com/codejam/contest/registration oldalon – ezután megmutathatja, hogy milyen kreatív a programozás világában.

Azóta történt

Előzmények