Adókkal verte agyon a kriptopiacát India

Közel végzetesnek bizonyult az indiai kriptotőzsdék és -kereskedők számára az ország új, kriptopénzeket érintő adója.

Régóta téma volt, hogy India mit kezd a kriptopénzekkel és -kereskedéssel. Végül új adót vezettek be, ami a jelentések szerint gyakorlatilag végzetesnek bizonyult a helyi kriptotőzsdék számára, mindez pedig még tovább fokozza a bizonytalanságot a piacon.

A jelentések szerint az intézkedések hatására a kereskedések közel 90 százalékkal estek vissza. A hónap elejétől ugyanis 1 százalékos adót vetettek ki az indiai kriptotranzakciókra, de jelentős visszatartó erőt jelentenek a törvényi keretek, továbbá a 30 százalékos digitális jövedelemadó, amely eleve 60-70 százalékkal vetette vissza a piacot.

A helyi piac szereplői azt állítják, olyan sok a hatósági bonyodalom, a papírmunka minden egyes kereskedés után, hogy a cégek nehezen működhetnek, a befektetők és kereskedők aggódnak, és inkább külföldi tőzsdékre költöznek vagy pedig a szürkepiacon próbálnak szerencsét. A visszaesett kereskedés kisebb bevételt jelent az indiai szereplőknek, amelyek így lefújták a toborzással és reklámokkal kapcsolatos terveiket, vagy egyenesen elbocsátásokba, további költségcsökkentésekbe kezdtek.

Egyes vélemények szerint csak az erős cégek maradhatnak talpon. Érdekesség, hogy miközben az indiai kriptopiac korábbi önmagához képest szinte megbénult, a globális kriptokereskedelem jelentősen felerősödött, mióta a kriptopénzek árai bezuhantak.

Azóta történt

Előzmények