Az IBM flash-alapú tárolójával gyorsít a Rendszerinformatika

Az IBM idén tavasszal jelentette be nagyvállalati és kiszolgálói környezetbe szánt flash-alapú megoldásait, valamint azt, hogy egymilliárd dollárt költ a flash-alapú technológiák és eszközök fejlesztésére. A magyar éles bevetésre azonban csak nemrég került sor, amikor a számos nagy oldal hosztolását (és naponta több millió látogató kiszolgálását) végző Rendszerinformatika Zrt. úgy döntött, hogy a FlashSystem 820-szal teszi hatékonyabbá a terhelési csúcsok idején történő kiszolgálást.

A FlashSystem 820 tárolási rendszerenként 12 TB adatot kezel, extrém magas másodpercenkénti I/O műveletre képes, a MicroLatency technológiának köszönhetően jelentősen növeli az adatelérés sebességét, és 75 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy hagyományos merevlemezes tároló, így olyan tárolási infrastruktúrát biztosít, amely a terhelési csúcsokon is konzisztensen és tervezhetően működik. A Rendszerinformatika fejlesztési igazgatója, Sándor Szabolcs szerint a megoldás jelentős teljesítményjavulást eredményezett, és csökkentette a működési költségeket, a cég ügyfelei a korábbiaknál nagyságrendekkel gyorsabban tölthetnek le tartalmakat a platformról.

A cég egy mérési eredményeket tartalmazó táblázatot is mellékelt, melyen jól látható, hogy a flash-alapú megoldás minden tekintetben lekörözi korábbi, merevlemezes társait.

Mérési eredmények, az alsó két sorban az IBM FlashSystem 820
Mérési eredmények, az alsó két sorban az IBM FlashSystem 820 [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények