Kivonul egyes országokból a Huawei

A Huawei alapítója szerint ezentúl a túlélésre és a nyereségre kell koncentrálniuk.

A Huawei alapítója, Zsen Cseng-fej a jelentések és a Yicai szerint arról tájékoztatta a cége dolgozóit, hogy kénytelenek a terjeszkedés helyett a jövőben a nyereségre, cash flowra és a túlélésre koncentrálni, a globális gazdaság ugyanis hosszú recesszióba lép.

A Huawei fő célja az idézett levél alapján a túlélés lesz, így a kevésbé fősodratú üzletágakat bezárják. Ez az érintett dolgozók átcsoportosításával járhat. A Huawei hivatalosan csak annyit reagált, hogy a levél a dolgozóknak szólt.

A levélben ugyanakkor benne volt a jelentés szerint, hogy a Huawei számára a legfontosabb az ICT szegmensre fókuszálás, ez a Huawei történelmi küldetése.

Kiderült a szövegből az is, hogy a Huawei egyes országokból teljesen kivonul majd, feladva azokat – jövőre pedig visszafogja a befektetéseket és terjeszkedést, megfelelő üzleti ritmusra átállva. A jelentésben azt írják, hogy Zsen Cseng-fej szerint a globális gazdaság egy évtizedig húzódó recesszióba zuhanhat, a háború, az amerikai korlátozások, a világjárvány pedig 3-5 évig nem sok jóval kecsegtet világszinten, mondja az alapító.

Az USA továbbra is nemzetbiztonsági fenyegetésnek tartja a Huawei-t, utóbbi minden vádat tagad. A kínai óriás nyeresége az idei első félév során 52 százalékot zuhant. Állítólag a Huawei a felhő, a digitális energia és az okosautók piacán léphet előre, de csak néhány éves távlatban gondolkozhatnak, a jövőjük bizonytalan az alapító szerint.

Azóta történt

Előzmények