Gyorsítja az ellenőrzéseket az új Novell Audit

A Novell bemutatta Novell Audit termékének második verzióját, amelynek új eszközkészletével a felhasználók könnyedén átvizsgálhatják a különféle platformokon végbemenő hálózati eseményeket, és ellenőrizhetik a vállalaton belüli felhasználók információkhoz és erőforrásokhoz való hozzáféréseit. A Novell Audit 2 használata lehetővé teszi a vállalatok számára a Sarbanes-Oxley, a HIPAA, a Basel II és más hasonló szabályozások irányelveinek való megfelelést.

A termék segítségével egy központi helyre gyűjthetők a vállalat hálózati rendszereiben végbemenő események adatai, a jelentések készítésének ideje lerövidül, a cégek, intézmények jogosult vezetői pedig könnyebben készíthetnek elemzéseket a központi naplófájlból. A szoftver használatával felgyorsulnak az auditálási folyamatok és kevesebb emberi munkával pontosabban ellenőrizhető, hogy az aktuális rendszerrel mennyire képes betartani a cég a biztonsági irányelveket. A vezetők mostantól a Novell Identity Manager 3 előre definiált jelentéseibe integrálhatják az átvizsgálási eredményeket és automatizálhatják a dokumentációs folyamatot, amellyel kiküszöbölhetik az időigényes kézi ellenőrzéseket.

„A törvényi szabályozásnak való maximális megfelelés érdekében nem elegendő bevezetni a házirendeket, hanem a szervezetnek arról is meg kell győződnie, hogy azok alkalmazása és betartatása helyesen történik-e” – mondta Kent Erickson, a Novell személyazonosság- és erőforrás-kezelési alelnöke. „A Novell Identity Manager 3 és a Novell Audit 2 segítségével a biztonságról való gondoskodás, valamint a törvényi előírásoknak való megfelelés igazolása mellett felgyorsulnak az egyébként időigényes és drága ellenőrzési folyamatok is” – tette hozzá Erickson.

Azóta történt

Előzmények