Új funkciókkal erősít a Google+

A Google a hivatalos blogban jelentette be tegnap, hogy további eszközökkel kívánják népszerűsíteni a közösségi szolgáltatást, a Google+-t. Ezek közül a legfontosabb, hogy (a Facebook nemrég bevezetett megoldásához hasonlóan) a bloggerek és a tartalomgyártók mostantól beágyazhatják bejegyzéseiket más oldalakra is.

A beágyazás gyakorlatilag úgy működik, mint pl. a YouTube-nál: a felhasználó egy legördülő menüben választhatja a beágyazás funkciót, majd a megkapott kódot beágyazhatja a kívánt weboldalba. Fontos megjegyezni, hogy a beágyazott poszt az új oldalon interaktív, vagyis ott is működnek a Google+ funkciók. A megoldást korábban partnereknél (Sports Illustrated, National Geographic) tesztelték, és most már bárki számára elérhető.

google+

A másik új lehetőség az úgynevezett Author Attribution: ez röviden azt jelenti, hogy ha egy szerző egy adott weboldalra a Google+ azonosítójával és jelszavával jelentkezik be, akkor a feltöltött írás összekapcsolódik a feltöltő Google+ profiljával. Ez a cégek közötti együttműködést feltételezi, ezért jelenleg csak korlátozottan működik, két platformon: a WordPressén, illetve a Typepadén, de a jövőbe növelni fogják az elérhető platformok számát.

Azóta történt

Előzmények