Hatalmas engedményt tett a felhővel a Google

Elengedi az adatátviteli díjakat ezentúl a Google Cloud, ha valaki rivális felhőszolgáltatásra vált.

Egyre jobban panaszkodnak egymásra a felhős cége, különböző okok miatt. Az egyik nagy problémát abban látják, hogy drága dolog váltani: sokan, köztük a Microsoft (Azure) és az Amazon (AWS) is pénzt kérnek az ügyfelektől az átvitt adatok mennyiségének tükrében, ha rivális szolgáltatóra váltanak.

A Google ilyen téren tett most nagy engedményt: a Google Cloud ezentúl nem kér semmilyen hálózati, adatátviteli díjat, amikor egy ügyfél rivális felhőszolgáltatóra vált.

A díjak miatt a brit médiahatóság már októberben felemelte a hangját, mivel az nem segíti a váltást – a helyi trösztellenes hatóságtól a felhőpiac vizsgálatát kérték.

A Google Cloud egyik vezetője, Amit Zavery szerint a díjak felszámolása a váltást ugyan könnyebbé teszi, de a korlátozó és tisztességtelen licencgyakorlatok is gátolják az ügyfeleket a váltásban. Ezek ugyanis gyakran bezárják őket.

A felhős piacot az AWS vezeti az Azure előtt, a Google a távoli harmadik. A Google és az Amazon egyaránt panaszkodott már a Microsoft használati feltételeire, amely nehezíti a váltást.

Azóta történt

Előzmények