Ráragasztanák a globális, digitális igazolványt az emberekre

Az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman már megint a Worldcoin projekjét reklámozza, amely vegyíti a kriptopénzt és a globális, digitális igazolvány ötletét. Szerinte utóbbi elengedhetetlen lesz az embereknek az AI miatt.

Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója nagy fába vágta a fejszéjét a Worldcoin projektjével, amelynek keretében idővel minden emberre globális, digitális igazolványt ragasztana, továbbá a saját kriptopénzükben segítene feltétel nélküli alapjövedelmet osztani a kormányok számára.

Ezek messzemenő, távlati tervek, de ingyen kriptopénzt már most osztanak annak, aki egy gömb segítségével beszkenneli és odaadja az íriszadatait. Már több mint 2,6 millió ember tett így, ők kaptak is digitális ID-t.

A Worldcoin a jelentések szerint 50 millió dollárnyi tőkét vonna be, Altman pedig egy virtuális rendezvényen kampányolt a projekt mellett.

Altman szerint egy olyan világban, ahol sok az AI, egyre jobban számít, hogy tudjuk, ki az ember. Szerinte ha azt nézzük, hogy az AI egyre fontosabb szerepet tölt be az életünkben, akkor egyre fontosabb lesz, hogy képesek legyünk azonosítani az egyedi emberi lényeket.

A Worldcoin korábban 115 millió dolláros tőkét vont be, de nehéz útja van, ugyanis számos európai ország vizsgálatot indított a projekt és az adatgyűjtések feltételezett illegalitása miatt.

Azóta történt

Előzmények