Ingyenes felügyeleti szoftver a NOD32 gyártójától

A NOD32 gyártója nemrég egy új, ingyenes eszközt adott ki. Az ESET SysInspector elsősorban olyan rendszergazdáknak készült, akiknek feladatkörébe tartozik a munkaállomásokon és szervereken jelentkező biztonsági problémák megoldása. A szoftver segítségével a szakemberek megvizsgálhatják az egyes gépeken aktív folyamatokat, a regisztrációs adatbázisok tartalmát, illetve többek közt kilistázhatják az automatikusan elinduló, valamint hálózati kommunikációt folytató programokat. Az integrált Anti-Stealth technológiájával az ESET SysInspector felismeri a rejtett károkozókat – például rootkiteket – is.

A SysInspector a hozzáértő felhasználók kezébe való rendszerdiagnosztikai eszköz, amely nem helyettesíti a vírusirtót. A program által generált logfájlok személyes adatokat nem tartalmaznak, csak azt a célt szolgálják, hogy a kárelhárítást végző szakemberek minél egyszerűbben felderíthessék a fertőzések okát.

A SysInspector – amely letölthető az ESET magyarországi honlapjáról – Windows 2000, XP, Vista, valamint Windows Server 2003 és Windows Server 2008 operációs rendszereken fut, 35 MB memóriát és 3 MB lemezterületet igényel, és a grafikus menü mellett parancssorból is vezérelhető.

Azóta történt

Előzmények