Félszáz „titkos” vagy elfeledett Google-oldal


Egy igen aktív bloggernek, Cristian Mezeinek, úgy tűnik, hobbijává vált a Google tartalmainak kutatása, hisz mániákusan látogatja a Google robots.txt és a sitemap.xml oldalait, s az itt talált érdekességeket blogjában júliusban megosztotta olvasóival. Ez a bejegyzés roppant népszerűvé vált a neten, ezért gőzerővel folytatta a kutakodást, s tegnapelőtt 56 elfeledett (titkos) Google-oldal címmel közzétette gyűjtése eredményét.

A hosszú linklista a lehető legváltozatosabb találatokat tartalmazza, hiszen szerepelnek benne vicces Google-animációk, karikatúrák, a Google ünnepi dizánjai, de alig látogatott tájékoztató oldalak is, melyeken a kereső használatával kapcsolatban közöl a cég hasznos információkat. Ráakadhatunk itt pénzügyi jelentésekre, sajtófigyelőre, a Google-irodák világtérképére, programleírásokra, a cookie-k engedélyezésének útmutatójára, a Google történetének rövid összefoglalójára, a cég küldetésnyilatkozatára, van cheat-oldal, de az igazán perverzek letölthetik a Google vezetőinek nyomdai minőségű fotóit is. Legtöbbjüknek már csak történeti jelentősége van, ám a vállalat elképesztő mértékű és tempójú változását és terjeszkedését figyelembe véve, mindenképp tanulságos néhány oldalon elmélázni.



Habár elsősorban szórakoztató jellegű az összeállítás, az bizonyosnak látszik, hogy aligha akad olyan érdeklődő, aki ebből az 56 linkből nem találna számára érdekeset vagy meglepőt, netán hasznosat.

Előzmények