Erős növekedést vár az idén a Minor

A Minor Csoport az előző év hasonló időszakához képest 40 százalékos növekedéssel, mintegy 2,8 milliárd forintos árbevétellel zárta az év első harmadát. A 2006-os év célkitűzéseinek megfelelően a cégcsoport szeretné erősíteni jelenlétét az it-biztonság, valamint az üzemeltetési és szolgáltatásorientált integrációs feladatok területén – áll ma kiadott közleményükben. A vállalatcsoport az idei év egészére 7,1 milliárd forintos árbevételt vár.

Az idei első négy hónapban a Minor pénzintézeti üzletága és – elsősorban az idei évre áthúzódó megrendelések miatt – kormányzati üzletága jól teljesített, és az ipari és telekommunikációs szektorban végzett szolgáltatásjellegű feladatai is folyamatosan bővültek. A vállalat 2005-re sikeresen kiépítette az IP-telefonra épülő regionális adathálózatot a Deloitte számára, ezt követően pedig a Deloitte felkérte a cégcsoportot hasonló regionális és nemzetközi rendszerek tervezésére és üzembe helyezésére is.

„A Minor 2006-os évi stratégiai célkitűzései között kiemelt helyen szerepel a magasabb hozzáadott érték tartalmú rendszerintegrációs, valamint szoftver- és szolgáltatásintenzív projektek elnyerése és eredményes megvalósítása, amelytől az idei terveink megvalósítását és mintegy 36 százalékos eredménynövekedést várunk” – mondta Bárdi Tibor, a vállalatcsoport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Azóta történt

Előzmények