Erős növekedéssel számol idén a Minor

A Minor Csoport – amely magában foglalja a Minor Rendszerház Rt.-t, a Minor Holdingot, a Wattmester Kft.-t, a Smart Card Kft.-t és a Trainer Kft.-t – tavaly 10 százalékkal, 7 milliárd forintra növelte árbevételét – jelentette ma a cég.

A közlemény szerint a csoport legnagyobb tagja, a Minor Rendszerház eredményéhez a pénzintézeti és a kormányzati üzletágak kiemelkedő teljesítményükkel járultak hozzá. Az elmúlt év legjelentősebb projektjei közé tartozik a Raiffeisen Banknál tevékenység-kihelyezésben végzett fióknyitási projekt, a Foglalkoztatási Hivatal országos infrastruktúrájának kiépítése, valamint a munkafolyamat-támogató alkalmazások bevezetése a Transelektrónál és a Malévnál. A szünetmentes áramellátással foglalkozó Wattmester Kft. 10 százalék feletti, míg az oktatással foglalkozó Trainer Kft. több mint 20 százalékos árbevétel-növekedést ért el tavaly.

„Becslések szerint a hazai informatikai piac fejlődése 2005-ben 8 százalék alatt marad, ezzel szemben mi csoportszinten 20 százalékos növekedést, 8 milliárd feletti árbevételt tűztünk ki célul. Eredményünkben ennél nagyobb arányú növekedést tervezünk, köszönhetően a jelentősen emelkedő hozzáadott érték tartalomnak” – mondta Takács Imre, a Minor Rendszerház vezérigazgatója.

A Minor Csoport idei terveiben az exportbevételek 30-40 százalékos növekedésével is számolnak, amelynek megvalósításában fontos szerepet szánnak a márciusban megrendezésre kerülő hannoveri CeBIT kiállításnak, ahol idén már kilencedik alkalommal vesznek részt, a magyar résztvevők közül a legnagyobb önálló standdal.

Azóta történt

Előzmények