Egyszerhasználatos e-mail címek

Magyarországon eddig egyedülálló szolgáltatást indított az Internet Fejlesztési Alapítvány. A szolgáltatás már el is érhető az email.infa.hu címen (is).

Az "eldobható" e-mail cím hasznát azok érezhetik igazán, akik gyakran regisztrálnak egy-egy olyan szolgáltatás keretében, amely napi rutinjukhoz elengedhetetlen, ugyanakkor nem bíznak meg száz százalékig a másik oldal adatkezelési elveiben.

A hazai SPAM elleni harc egyik mérföldköve ez a szolgáltatás, mellyel gyorsan és egyszerűen készíthet magának bárki egyszer-használatos e-mail címet. Működését tekintve a szolgáltatás keretében lényegében egy e-mail továbbító rendszerről beszélhetünk, amely bekér egy már létező elektronikus-levél címet, melyhez automatikusan generál egy @infa.hu végződésű, véletlenszerű elérhetőséget. Az erre a címre érkező leveleket a rendszer 24 órán keresztül továbbítja a felhasználó állandó postafiókjába, szűrés nélkül.

A 24 óra lejárta után az e-mail cím(ek) törlődnek a rendszerből, az átirányítás megszűnik, így amennyiben a későbbiekben az "eldobható" címet valaki etikátlan (vírus, spam) célokra használná fel, arról a felhasználó egyrészről nem szerez tudomást, másrészt a küldőhöz a levél automatikusan "visszapattan".

A napokban - civil kezdeményezésre - létrejött szervezet fő célja egyébként a magyarországi internet penetráció növekedését elősegítő projektek tervezése, kivitelezése és támogatása, illetve a magyarországi internet tartalmi és infrastrukturális fejlesztése, amihez szervesen illeszkedik ez a mostani projekt is.

Azóta történt

Előzmények