Diszkontot nyitott Kínában az Apple

Felvette kínai internetes boltjának kínálatába a használt, ún. refurbished termékeket az Apple. Ezekhez a helyiek valamivel olcsóbban juthatnak hozzá, mint az új gépekhez, bár – derül ki a Reuters híradásából – hatalmas, a hagyományosan elit árazású kínálatot a tömegek számára vonzóvá tévő kedvezményekről nem lehet beszélni. A legnagyobb különbség a belépő szintű iPodok árában van: ezek 22 százalékkal kerülnek kevesebbe, mint újonnan. A legolcsóbb termék az 1 GB-os iPod shuffle, amelyért 308 jüant (45 dollár) kell fizetni, de szerepel a kínálatban 12 százalékos kedvezménnyel árusított használt iMac is.

A refurbished termékek olyan már forgalomba került vagy bemutatódarabként használt, majd a gyártóhoz visszajuttatott termékek, melyeket tesztelés után ismét piacra dobnak. Az Apple szóvivője a hírügynökségnek elmondta, hogy a Kínában az év végén kezdték meg az ilyen készülékek árusítását.

Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Japánban azonban már évek óta lehetőség van használt gépek vásárlására az Apple weboldalán. Az USA-ban például egy használt iPod shuffle 1 GB mindössze 39 dollárba kerül, kevesebbe, mint a kínai webboltban, de egyes iPod nano modellek akár 33-38 százalékos kedvezménnyel is megvehetők itt. A használt gépek értékesítése az Apple teljes forgalmának töredékét adja csupán.

Az Apple magyarországi képviseletének weboldalán nem vásárolhatók refurbished modellek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények