Webböngészésre tervezett kütyüt fejleszt a Dell?

A Dell mérnökei egy webböngészésre tervezett zsebkészülék fejlesztésének veselkedtek neki még tavaly, írta meg a Wall Street Journal cégen belüli forrásokra hivatkozva. A meg nem nevezett eszköz prototípusa már elkészült, méreteit tekintve lényegesen nagyobbra sikeredett mint az Apple iPod Touch, hardveresen ARM-bázisú chip gondoskodna a számítási feladatokról, szoftveresen pedig a Google Android platformjával vérteznék fel. Az amerikai üzleti lapnak nyilatkozó egyik forrás szerint a Dell már idén piacra dobná a készüléket, habár ugyanez a személy azt is megemlítette, a vállalat késleltetheti is a forgalmazást vagy akár szőröstül-bőröstül kukába hajíthatja a terveket – meglehetősen sok kérdőjellel állunk tehát szemben az egész ügy kapcsán.

A Dell nem kívánta kommentálni a Wall Street Journal értesüléseit, a cég szóvivőjén keresztül tudatta: a vállalat jelenleg nem gyárt ARM-bázisú chippel ellátott készülékeket.

A világ második számú PC-gyártójával kapcsolatban több találgatás is napvilágot látott mostanság. Januárban számoltunk be arról, hogy az Apple sikerén felbuzdulva a cég belépne az okostelefonok piacára; akkor is a Wall Street Journal írt arról, hogy a MePhone kódnéven fejlesztett modellek közül az egyik a Google Android, a másik pedig a Microsoft Windows Mobile platformját használná majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

  • Della kell a Dellnek

    A PC-gyártó nők számára indított termékajánló weboldalt.

  • Dell: megijedtek a Sun ügyfelei

    A számítógépgyártó vezetője szerint a Solaris és a SPARC jövője bizonytalanná vált, ami remek üzleti lehetőség.

  • Megfeleződött a Dell nyeresége

    Egyetlen gyártó sem immúnis a gazdasági krízisre: csökkenő árbevételről és elpárolgó profitról adott számot a második legnagyobb PC-gyártó.

  • Nem kell tinta a Dell új nyomtatójába

    Amíg van elég papír, nem kell félnie attól, hogy kifogy a festék: a Dell új apró nyomtatója ugyanis hírből sem ismeri a tintát.