A Cisco versenyre kel az Amazonnal

A Cisco Systems Inc. azt tervezi, hogy a következő két évben egymilliárd dollárt szán arra, hogy olyan felhős szolgáltatásokat tudjon kínálni, amelyek versenyképesek lesznek az e piacon legnépszerűbb és meghatározó szerepű Amazonéval – írta meg riportjában a The Wall Street Journal.

A Journal értesülései szerint a tervezett összeg jó részét adatközpontokra fogják költeni, amelyekben majd a fantáziadús nevű Cisco Cloud Servicest fogják üzemeltetni. Az eddig főként hálózati hardvergyártással foglalkozó vállalat a cégeket vette célba, hogy azok ahelyett, hogy saját berendezéseket vásárolnának, inkább a felhőn keresztül vegyék bérbe a kapacitásokat és a szoftvereket, technológiákat.

Láthatóan a Cisco is úgy ítéli meg, hogy a vállalati hardverkiadások csökkenése mögött főként az áll, hogy a cégek takarékoskodnak, és inkább bérlik a szolgáltatásokat ahelyett, hogy maguk építsék ki, illetve tartsák fenn az infrastruktúrát, és ezért kívánnak belépni erre a piacra. Ezt támasztja alá Rob Loydnak, a Cisco fejlesztési és kereskedelmi vezetőjének a nyilatkozta, aki szerint a cégek úgy látják, hogy a felhő lehet a hatékonyabb termelés és a költségcsökkentés egyik fő eszköze.

A Cisco Cloud Servicest – ellentétben a piacvezető Amazonéval – a tervek szerint össze fogják hangolni olyan nagy cégek termékeivel, mint az SAP, a Microsoft vagy a VMware. A riport szerint előzetes partneri megállapodásokat már kötöttek, például az ausztrál Telstrával és a kanadai Allstream Inc.-vel.

A Journal úgy tudja, hogy a Cisco a terveket ma vitatja meg ügyfeleivel egy konferencián.

Azóta történt

Előzmények