Az Amazon máris követi a Google árait

Nem várják meg, míg valakit elcsábítanak a Google cloud computing árai, még szerdán jelentette be az Amazon is, hogy április egytől ők is mérséklik díjaikat. A szolgáltatások ára 10 és 65 százalék között csökken majd, mondta Andew Jassy, az Amazon Web Services (AWS) alelnöke egy konferencián San Franciscoban. Ez már a 42. árcsökkentés az AWS-nél a nyolc évvel ezelőtti bemutatása óta.

Az Amazon egy, a fentiektől független közleményben jelentette be, hogy az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma elég biztonságosnak találta az Amazon cloud computing részlegét ahhoz, hogy szélesebb körben kezdjék használni a minisztériumon belül.

A legnagyobb mértékben a biztonsági tárolók árai csökkentek
A legnagyobb mértékben az Amazon S3 árai csökkentek

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Google jelentősen, esetenként 85 százalékkal is csökkentette egyes felhőszolgáltatásai árát. Eddig nem tartoztak az olcsóbbak közé, de ezzel a lépéssel a Google Cloud Platform sokkal közelebb került ahhoz, hogy bárki által megfizethető legyen.

Az Amazon 2006-ban, úttörőként kezdett bele a cloud computing szolgáltatásába, a mai napig vezető szerepet tölt be ezen a területen. Az AWS üzletág segített a céget hagyományos online boltból a techipar egyik óriásává változtatni. Az érdeklődés egyre nagyobb a felhőszolgáltatások iránt a kisebb költségvetéssel dolgozó startupok és a nagyobb vállalatok köreiben egyaránt.

A héten a Cisco Systems bejelentette, hogy 1 milliárd dollárt szánnak a felhőalapú szolgáltatásaik fejlesztésére, bővítésére.

Azóta történt

Előzmények