Cisco-bemutató a Networkshop'2004 konferencián

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program (NIIF), a Hungarnet Egyesület és a Magyar Internet Társaság 2004. április 5-7. között tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Networkshop konferenciát, amelynek idén a győri Széchenyi István Egyetem ad otthont – amint erről már beszámoltunk korábban. Egyes előadások az interneten is megtekinthetők, becsatlakozni az NIIF által üzemeltetett  oldalon lehetséges. A különböző szekciók programjai a  Networkshop'2004 honlapján tekinthetők meg.

A konferencia lehetőséget biztosít arra is, hogy a Cisco Systems és hazai partnerei – a HP Magyarország Kft., az IBM Magyarországi Kft. és a Synergon Informatika Rt. – bemutassák a felsőoktatási hálózatoknak szánt modellek működését, és az ahhoz szükséges infrastruktúrát, ezek szerepét és kezelését:

  • A hallgatók és az oktatók a 802.11g/b szabványú vezeték nélküli hálózatnak köszönhetően biztonságos módon, bárhol, bármikor, hozzáférhetnek az internethez és az intézményi hálózathoz.
  • Az IP-telefónia által kínált mellékmobilitás teljes körű mellékhordozhatóságával, akár valamennyi felsőoktatási intézményre kiterjedően. Az oktatók így azonosítójuk segítségével bármely készülékről úgy telefonálhatnak, mintha az saját mellékük lenne, és a készüléken saját beállításaikat is megtalálhatják
  • A hallgatók az interneten és a Cisco IP alapú Call Centeren keresztül gyorsan és hatékonyan intézhetik tanulmányi ügyeiket.
  • A felhasználók otthonról az IPSec VPN technológia alkalmazásával biztonságosan kapcsolódhatnak az intézményi hálózatokhoz, távoktatási programokon vehetnek részt.
  • A hálózathoz való hozzáférés – valamint azon belül a megfelelő WLAN-hoz való hozzárendelés – intelligensen szabályozható a 802.1x protokoll alkalmazásával.

A rendezvényen a Cisco vezeték nélküli internet HotSpotot üzemeltet a konferencialátogatóknak.

Azóta történt

Előzmények