Canon Tudásközpont nyílik az Óbudai Egyetemen

Mai közleményük szerint a Canon Hungária Kft. és az Óbudai Egyetem Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézete együttműködési megállapodást kötöttek, melynek keretein beül a Canon szakmai továbbképzéssel, előadásokkal és berendezésekkel támogatja az egyetem hallgatóinak és munkatársainak szakmai fejlődését. A program részeként létrehozott Canon Tudásközpont célja egy olyan közös oktatási program támogatása, ahol a Canon szakemberei a professzionális digitális képkészítés és a nyomdai megoldások legkorszerűbb ismereteit oktatják a hallgatók számára. A Tudásközpontban a Canon saját szakemberei évente 6-szor egyenként 4 órás előadást tartanak, és korszerű berendezéseken oktatják a hallgatókat a nyomdai gyakorlati ismeretekre.

A program részeként az Óbudai Egyetemen létrehoztak egy gyakorlati képzést szolgáló CRD-t azaz, egy professzionális reprográfiai központot is. A Canon Hungária Kft. egy imagePROGRAF 8000s széles formátumú inkjet nyomtatót (42”), egy imagePRESS C1-es SRA3-as méretű színes, digitális nyomógépet, egy A4-es méretű jegyzetek készítésére alkalmas iR7105 típusú fekete-fehér digitális nyomógépet, valamint folyamatos garanciális szervizelést biztosít a reprográfiai központ számára. A CRD berendezéseinek üzemeltetéséhez szükséges 3 napos képzésben is a Canon segíti az egyetemet: a rendszert alapvetően a hallgatók üzemeltetik, és főként belső használatra készítenek nyomatokat; többek között egyetemi újságot, névjegyeket, kiadványokat.

Az együttműködés további céljai között szerepel, hogy az egyetem a nyomtatott kommunikációs szakmérnöki és grafikai kommunikációs mesterképzés területén tovább bővíti a képzési programját. Az említett szakok tanterveiben a digitális nyomtatás szakmai területeinek oktatását is tervezik elméleti és gyakorlati formában egyaránt. A Canon Hungária Kft. közreműködik a szakmérnökképzés és a mesterképzés tantervének összeállításában, továbbá biztosítja az egyetem számára, hogy az oktatói közül egy fő évente részt vehessen az Angliában található Canon-oktatóbázison szervezett képzésen is.

A Canon Tudásközpont átadására ma, az Óbudai Egyetem Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézetében megrendezett nyomdásznapon kerül sor. A nyomdásznapon a Nyomda- és Papíripari Szövetség gyűlése mellett a legszebb nyomdai termékek versenyének hivatalos eredményhirdetésén átadják a Pro Tipográfia díjakat is. Az esemény házigazdája dr. Patkó István, az Óbudai Egyetem dékánja és tanára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények