Ingyen kapják a Corel szoftvereit az egyetemisták

Megállapodást kötött egymással a Corel szoftvereit forgalmazó Codra Kft. és a HUNINET felsőoktatási informatikai egyesület arról, hogy a magyar felsőoktatás intézményei, valamint az azokkal jogviszonyban álló diákok, tanárok és más munkavállalók térítésmentesen használhatják a kanadai gyártó egyes szoftvereit. A konstrukció része, hogy a felhasználók az intézmény elhagyása vagy tanulmányaik befejezése után kedvezményes áron meg is vásárolhatják a termékeket.

A támogatás a Corel CLL oktatási csomagba tartozó szoftverekre, a CorelDRAW Graphics Suite-ra, a Corel Paint Shop Próra és a Corel Painterre vonatkozik. A Codra a kedvezményes használati jogot igénybe vevők számára az ingyenes felhasználói jogok mellett az általa forgalmazott termékek egy részének – Wacom digitalizáló táblák, Philips monitorok, PcTools, Xara és ACD Systems programok – árából minimum 8, maximum 40 százalék kedvezményt is ad – közölték.

„Sajnos Magyarországon a forráshiány és egyéb hátráltató tényezők miatt a felsőoktatásból is kerülnek ki digitális analfabéták. Fontosnak tartom, hogy, ha szerény eszközökkel is, de megpróbáljuk ezt a tendenciát csökkenteni, vagy ad absurdum megfordítani. Reméljük, hogy a Codra által elindított kezdeményezéshez más cégek, disztribútorok is csatlakoznak majd” – mondta Hantos László, a Codra Kft. ügyvezető igazgatója.

A cég az akció keretében értékesített termékekhez szakmai támogatást ad, és azt is vállalja, hogy segít a magyar felsőoktatási intézményeknek a versenyszféra elvárásainak megfelelő képzések indításában, illetve konzultációs lehetőségek biztosításában, mely lehetőségekkel a tanárok éppúgy élhetnek, mint az intézményekben tanulók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Corel

Előzmények