Bangladesben folytatja a Pannon-vezető

Nemzetközi vizeken bizonyíthat Barta László, a Pannon GSM Kiemelt ügyfelek osztályának vezetője. A 36 éves szakember a Pannon GSM-et is tulajdonló, a világ tizenkét országában jelenlevő Telenor-csoport egy másik leányvállalatához, a bangladesi GrameenPhone-hoz készül. Ottani feladata a kis- és középvállalati értékesítési szervezetet kialakítása lesz. A Telenornál nem ritka, hogy cégcsoporton belül váltanak vezetőt, legyen szó nemzetközi projektek vezetéséről vagy a fejlődő piacokon zajló szervezetépítésről.

Barta László 2001 júniusában csatlakozott a Pannon GSM-hez a Kiemelt ügyfelek osztályának vezetőjeként. Irányításával alakult meg a kis- és közép-, illetve a nagyvállalatokkal foglalkozó osztály. Az üzletfejlesztést, értékesítést, termékfejlesztést, marketingkommunikációt és kereskedelmi-disztribúciós tevékenységet is magába foglaló bangladesi megbízatás egy évre szól. „A délkelet-ázsiai ország eltérő kultúrája, vásárlói szokásai külön kihívást jelentnek, de a Pannon GSM-nél szerzett tapasztalatok biztos alapot adnak, hogy ebben az új környezetben is kamatoztassam tudásom” – nyilatkozta a Barta.

A mintegy 150 milliós bangladesi mobilpiacon jelenleg közel 6 millió előfizetést tartanak nyilván. A négyszereplős versenyben ebből a GrameenPhone eddig több mint 62%-ot hasított le, vagyis piacvezető az országban.

Azóta történt

Előzmények