Az agresszió nem oldja meg a kalózkodás problémáját

Amnesztiát hirdet a Malwarebytes. Azoknak a felhasználóknak, akik kulcsgenerátorral, fizetés nélkül használják a szoftverüket, most lehetőséget biztosítanak arra, hogy 12 hónapig élvezzék a legális ügyfeleknek járó védelmet és a frissítéseket.

Két éve erősített a biztonsági cég a kalózkodás ellenes kampányán, akkor arra kérték a hamis kulccsal rendelkezőket, legyenek kedvesek a jövőben nem lopni a szoftvert, hanem fizetni érte. Miután ez nem hozott komoly előrelépést, úgy döntöttek, máshogy védik meg magukat a kalózkodástól. Új kulcsgenerációs rendszert dolgoztak ki, amit állításuk szerint nem lehet olyan könnyen kijátszani, mint a korábbit. Emellett a már fent említett akcióval próbálják rávenni a nem fizető ügyfeleiket a legalizálásra.

Mivel jelenleg egy-egy kulcsot a vásárló mellett számos kalóz is használ, a Malwarebytes honlapján ingyenesen cserélik a régi kulcsokat. A cég álláspontja szerint azzal, hogy egy évig prémium előfizető lesz mindenkiből, sokkal inkább szolgálja a fizetési hajlandóságot, mint ha agresszívan lépnének fel az illegális felhasználókkal szemben. „A kalózkodás nem igazán komoly probléma az én olvasatomban. Rengeteg ember van, aki egyszerűen csak nem akar fizetni a programért. Ha rájuk támadunk, attól nem nyílik ki a pénztárcájuk” – fogalmazott egy interjúban Bruce Harrison, a Malwarebytes kutatási alelnöke.

Előzmények