Az Apple kirúgta a térképhibákért felelős vezetőt

Az Apple elbocsátotta azt a vezetőt, akit a saját térképes alkalmazás kudarcáért felelősnek tartanak. A lépés célja, hogy visszanyerjék fogyasztóik bizalmát – közölte belső forrásra hivatkozva a Bloomberg hírügynökség.

A hírügynökség által említett, meg nem nevezett forrás szerint Richard Williamsont egy másik vezető, Eddy Cue, az internetes szoftverekért és szolgáltatásokért felelős alelnök kívánságára távolították el. Cue egyike azoknak, akik kiállnak a saját, minőségi alkalmazás mellett, és számára nyilvánvalóan súlyos kudarcnak tűnik az, hogy egy félkész, pontatlan szoftverrel állt elő az Apple (ennek egyébként a Jobs-érában elképzelhetetlen következménye lett: Tim Cook, a vállalat vezetője nyilvánosan kért bocsánatot a hiba miatt a felhasználóktól).

A híradás szerint Cue új csapatot kíván szervezni a térképes alkalmazás menedzselésére. Ezek alapján úgy tűnik, hogy folytatnák a munkát – a Google-lal ugyanis felmondták a szerződést, és a rivális legfeljebb egy, az online boltból letölthető alkalmazást biztosíthat a jövőben az iOS-re. Mivel maguk a képek és a térképészeti adatok minden hasonló szolgáltatást nyújtó cégnek gyakorlatilag azonos minőségben, gyakran ugyanattól a cégtől rendelve állnak rendelkezésre, a tét az, hogy sikerül-e olyan alkalmazást készíteni, amelyik fel tudja venni a versenyt a Google egyre nagyobb tudású és mind kifinomultabb megoldásával.

Előzmények