Friss videók az Apple új központjáról

Az IT café is többször beszámolt arról a monumentálisnak is nevezhető projektről, mely még Steve Jobs kezdeményezésére jött létre, és amely a pénzben bővelkedő Apple számára egy minden szempontból különleges bázist hozna létre Kaliforniában.

A merész és nagy ívű tervet a cég legendás alapítója és vezetője indította el, és nemcsak mérete, hanem építészeti megoldásai miatt is joggal számíthat figyelemre. Ám Steve Jobs halála után már többször is kiderült, hogy az új vezetés minimum változtatni kíván az eredeti koncepción – nem utolsó sorban anyagi megfontolások miatt. Tavaly év végén egy fontos ember, a vezető tervező Norman Foster mondta el, hogy az „űrhajó-terv” nem tartható eredeti formájában, kénytelenek lesznek (apróbb?) módosításokat végrehajtani.

Az viszont maradt, hogy az új központ mindenképp a környezetbarátságot sugározza, így kiemelt helyet kap a zöld területek kialakítása, ami nemcsak a látvány miatt fontos, hanem komoly szerepet kap a központ hőgazdálkodásában is, mivel úgy tervezik, hogy a megfelelő környezet kialakítása azt eredményezi, hogy a léghűtés természetes módja folytán alig kell majd az épület légkondicionálásába mesterséges módon beavatkozni. Ez egyébként a koncepció fontos része, hiszen a központ a tervek szerint száz százalékban megújuló energiahordozókból nyeri el a szükséges energiamennyiséget.

Ahogy a videó is mutatja, az Apple a pr-kampányban első helyre teszi azt, hogy energiatakarékos és -kímélő módon hozza létre új bázisát, amely a cég „zöld” imázsát tovább erősítheti.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények