Magyarországra érkeztek a legújabb iPod modellek

Már Magyarországon is elérhetőek az iPod termékcsalád megújult tagjai: Az új iPod Shuffle öt különböző színben, az iPod Nano beépített videokamerával, mikrofonnal és hangszóróval érkezik, míg az iPod Touch új operációs rendszert kapott, az iPod Classic modell pedig mostantól nagyobb tárhellyel vásárolható meg – jelentette be az Apcom, az Apple termékek hazai disztribútora.

Az iPod Shuffle érdekessége, hogy a VoiceOver segítségével a készülék beszédhangon felolvassa a dalok címeit, előadóit és a játéklisták nevét. A 2 GB méretű iPod shuffle bruttó 17 990 forint javasolt végfelhasználói áron, míg a 4 GB-os változat bruttó 24 990 forintért vásárolható meg ezüst, fekete, rózsaszín, kék és zöld színekben.

Az új iPod Nano modell videokamerával, mikrofonnal és hangszóróval felszerelve érkezik, a rögzített videók megtekinthetőek magán a lejátszón, de egy egyszerű szinkronizálással feltölthetőek a számítógép iTunes könyvtárába is. A médialejátszó tartalmaz egy beépített FM-rádiót, melynek élő szünet funkciója lehetővé teszi, hogy a felhasználók szüneteltessék a rádióműsort, majd ott folytassák, ahol abbahagyták. Az itthon 7 színben elérhető iPod Nano 8 GB-os verziója bruttó 45 990 forintért, a 16 GB méretű változat pedig bruttó 55 990 forintért vásárolható meg.

Az új iPod Touch modell a peer-to-peer kapcsolatok támogatásával lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy többjátékos játékokat játsszanak a mellettük álló, vagy akár a világ bármely pontján lévő személlyel. Az iPod touch frissített 8 GB-os változata bruttó 59 990 Ft-ért kapható, míg az új 32 GB-os iPod touch modell bruttó 89 990 forint javasolt végfelhasználói áron, a 64 GB méretű változat pedig bruttó 119 990 forintért érhető el.

Az iPod termékcsalád frissítése az iPod classic modellt is érintette, mely mostantól 160 GB-nyi tárhellyel vásárolható meg bruttó 79 990 forint javasolt végfelhasználói áron.

Az új iPod modellek bemutatásával párhuzamosan letölthető az iTunes 9 alkalmazás is, a zenéket mostantól előadó és műfaj szerint is lehet szinkronizálni, a fotókat pedig eseményekhez és személyekhez párosítva is fel lehet tölteni az iPodra. Az új szoftver továbbá a Home Sharing funkcióval is bővült, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók öt otthoni számítógéppel osszák meg iTunes könyváruk tartalmát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények