A Sharp miatt késhet az új iPhone

A Reuters hírügynökség úgy tudja egy névtelenül nyilatkozó forrástól, hogy a Sharp  valószínűleg nem tudja leszállítani időre az Apple-nek a hamarosan debütáló új iPhone-ok kijelzőit, így legrosszabb esetben késhet a szeptember 12-ei premier.

Azt nem tudni pontosan, mi az oka a gyártás megakadásának, de a híradás arra utal, hogy az augusztus végére tervezett tömeggyártás azért nem kezdődött meg, mivel valamiféle költségvita áll a háttérben (a Reuters feltételezése szerint a kijelző előállítása drágább lett, mint várták, és nem tudják, hogy az Apple fizeti-e a többletköltséget – ám mindez csak spekuláció). A forrás ennél többet nem volt hajlandó elárulni, mivel az már megítélése szerint olyan üzleti titok, melyet nem kíván megszellőztetni.

Az új iPhone-ok egyébként a hírek szerint új típusú kijelzőket is kapnak majd: vékonyabbak lesznek, és egy technológiának (in-cell panel) köszönhetően az érintőérzékelőket magába az LCD-be építik bele, kiváltva vele azt a hasonló funkciót betöltő külön réteget, melyet a jelenleg használatos telefonok tartalmaznak – emellett nagyobbak is lesznek, négy hüvelyk lesz a kijelzőméret.

Mivel az Apple több kijelző-beszállítóval is szerződésben áll, elképzelhető, hogy a Sharp késlekedése ténylegesen nem fogja őket megakasztani, legfeljebb a premier után a tervezetthez képest kevesebb iPhone kerülhet a boltokba.

Azóta történt

Előzmények