Tovább perelik az Apple-t az iPhone-akkumulátorok miatt

Elutasították az Apple kérelmét, így folytatódhat a csoportos kereset az Apple ellen az iPhone-akkumulátorok miatt.

Az Apple azt kérte, hogy utasítsák el azt a Londonban benyújtott csoportos keresetet, amelyben akár 2 milliárd dollárt is követelnének a cégtől, amiért korábban – a vád szerint – iPhone-ok millióiban volt hibás akkumulátor, ezt pedig rejtegette a vállalat.

A perben 24 millió brit iPhone-felhasználót képviselnek. A vád szerint az Apple elrejtette az egyes mobilok akkumulátorainak problémáit azzal, hogy szoftverfrissítésekkel lassította be a készülékeket, majd energiakezelő eszközzel korlátozta a teljesítményt.

Az Apple szerint a per alaptalan, tagadta, hogy az akkumulátorok hibásak (leszámítva kevés iPhone 6S modellt, amelyeknél viszont ingyen cserét biztosítottak).

Az Apple tiltakozását elutasították, így a per folytatódik – ugyanakkor jelezték, hogy a vádak több szempontból sem tiszták, így nehéz jogi folytatásra készülhetnek a felperesek.

Az Apple ismét hangsúlyozta: soha nem tettek semmit (és nem is fognak), ami szándékosan csökkentené egy Apple termék élettartamát vagy rontaná a felhasználói élményt, ezzel kicsikarva a frissítését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények