Házkutatás az Apple franciaországi központjában

Tegnap megerősítették azokat a korábbi híradásokat, amely szerint a hatóságok razziáztak az Apple párizsi központjában. Az akció egy nyomozás része, melyet a versenyhatóság folytat, és amelynek célja, hogy tisztázza az amerikai cég, illetve francia partnerei, termékei forgalmazóinak viszonyát, pontosan megismerjék az általuk folytatott kereskedelmi gyakorlatot.

Habár hivatalosan nem adtak ki információkat a háttérről, a tudósítások szerint egy tavaly csődöt jelentő korábbi partner, az eBizcuss kezdeményezésére indult meg az eljárás, mivel a viszonteladó tisztességtelen versennyel vádolta meg az Apple-t. A francia cég azt állítja keresetében, hogy az Apple a saját üzleteit előnyben részesíti az olyan viszonteladókkal szemben, mint például az eBizcuss, mely egyébként kizárólag Apple-termékeket árusított. A panaszosok szerint gyakran nagyon nehezen jutottak hozzá a legújabb modellekhez, miközben az Apple saját boltjaiban kifogástalan volt a választék.

Az Apple-lel szemben hivatali szinten általánosságban is ellenséges Franciaországban már folyik egyébként egy másik versenyügyi vizsgálat is, mivel a cég az alkalmazásboltjában tavaly megemelte az online hozzáférhető magazinok és újságok minimum árát, és felmerült a gyanú, hogy a vállalat visszaél piaci pozíciójával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények