Nagy felbontású tartalmak érkeznek a mobiltelefonokra

A nagy felbontású tartalmak célba juttatásához az AMD egy szuperszámítógép megépítését tervezi, amelyet Fusion Render Node-ra keresztelt el – az cég várakozásai szerint fejlesztésük a világ leggyorsabb grafikai célokra tervezett számítógépe lesz. Gyakorlatilag nem másról van szó, mint nagy teljesítményű asztali PC-k halmazáról: mindegyik számítógépben egy ATI 4800 szériás videokártyát és Phenom II-es processzort találunk. A különleges kialakításnak köszönhetően a rendszer erőforrásigénye mintegy tizede az úgynevezett szuperszámítógépekének, nem foglal több szobányi helyet sem, de ugyanakkor a rendszer bármikor tovább bővíthető további számítógépek csatlakoztatásával.

Dirk Meyer, az AMD vezérigazgatójának véleménye szerint amellett, hogy a HD-műsorok és szolgáltatások meg fogják változtatni a tartalmak elkészítésének metódusait, a felhasználók a vizuális tapasztalataik során újra felfedezhetik a mobil készülékeikben és számítógépeikben rejlő interakciós lehetőségeket.

Az AMD kétségkívül a manapság egyre népszerűbb cloud computing modelljébe illeszti innovációját, amelynek keretében a programok szervereken futnak, maga a tartalom pedig hálózaton keresztül jut el a felhasználóhoz. Meyer szerint a technológia használata egyszerű, és könnyen elérhető is egyben. „A mobil számítások már sosem lesznek olyanok, mint régen. A cloud computing segítségével új lehetőségek nyílnak meg a film- és játékipar előtt.”

A szuperszámítógépen tárolt nagy felbontású tartalmak eléréséhez az okostelefonok vagy laptopok tulajdonosainak nem lesz másra szükségük, mint egy böngészőre meg egy kényelmes sávszélességű internetkapcsolatra, és máris nézhetik a HD-formátumú filmeket vagy játszhatnak kedvünkre– a többit megoldja az AMD erőműve, amely várhatóan 2009 második felében áll majd üzembe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények