A hivatal szerint az Alt Cash hazudik

Nemrég a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) honlapján megjelent egy közlemény, melyben az Alt Cash mai nyilatkozatának egy pontjára utalnak, és cáfolják az ott megjelenteket.

A pénztárgép-forgalmazó ügyvezetője a következőket írta:

A biztonsági rés megszüntetése programmódosítással napok alatt megoldható, a már használatban lévő gépek szoftver frissítése a NAV szerverén keresztül megvalósítható. Mivel valamennyi pénztárgépünkben azonos AEE-t használunk a hiba kijavítását követően lezárulhat két másik modellünk, a SAM4S 240-es és a SAM4S 440-es típusvizsgálata melyek funkcionális tesztjei már lezárultak.

Az MKEH közleménye:

Az Alt Cash Kft. Facebook oldalán a mai napon közzétett információkra reagálva – miszerint bizonyos hibák kijavítását követően lezárulhat a SAM4S 240-es és a SAM4S 440 modellek típusvizsgálata –az alábbi tájékoztatást tesszük közzé.

1. A SAM4S NR-240 ONLINE pénztárgépre vonatkozó forgalmazási engedély megadására irányuló kérelmet funkcionális és biztonsági hiányosságok miatt az MKEH Metrológiai Hatósága 2014. 01. 23-i döntésében elutasította.

2. A SAM4S NR-440 ONLINE pénztárgépre vonatkozó forgalmazási engedély megadására irányuló kérelmet funkcionális és biztonsági hiányosságok miatt az MKEH Metrológiai Hatósága 2014. 01. 23-i döntésében elutasította.

3. Tájékoztatjuk emellett az érintetteket, hogy bár a forgalmazó honlapján ez a típus is a megrendelhető pénztárgépek kínálatában szerepel, a SAM4S NR-270 ONLINE pénztárgép forgalmazásának megadására irányuló engedélyezési eljárás az MKEH-nál nincs folyamatban.

Az érintettekkel felvettük a kapcsolatot, amint információhoz jutunk, közöljük az IT café oldalán. Habár az MKEH közleménye nem a legfontosabb kérdésre, a 300-as ügyére vonatkozik, mégis fontos, mivel az Alt Cash a botrány kirobbanása óta azzal nyugtatja ügyfeleit, hogy a kért módosítások után a korábbi gépek is megkapják az engedélyt, ezért legyenek türelemmel.

Azóta történt

Előzmények