Surface Próval az XP leváltásáért

Úgy venné rá a renitens XP-használókat a Microsoft az elavult és támogatását vesztett operációs rendszer cseréjére, hogy akciós áron juttatja őket Surface tabletekhez. A cég honlapja ellenőrzi a látogató operációs rendszerét, és amennyiben XP-t lát, az eredeti árnál 80 angol fonttal kevesebbért, azaz mintegy harmincezer forinttal olcsóbban ajánlja fel mind a Surface Pro, mind a Surface Pro 2 tabletet.

Az exkluzív ajánlat sajnos csak az Egyesült Királyságban élők számára elérhető. A témával kapcsolatban megkérdeztük a Microsoft Magyarországot, terveznek-e hasonló kedvezményt a magyar ügyfelek részére. Tekintve, hogy itthon nem kapható a Microsoft egyik táblagépe sem, ez nyilván nem járható út, de úgy néz ki, semmilyen más kedvezménnyel nem próbálják megédesíteni a hazai váltást.

Angliában az akció keretében 359 fontot kérnek a Surface Pro gépekért és 639-et a 2-es változatért. Ráadásul partneri kapcsolatot alakítottak ki a Laplinkkel, így a brit felhasználók könnyen pakolhatják át képeiket, videóikat, zenéiket, egyéb fájljaikat, sőt, beállításaikat is a frissen beszerzett tabletre, ingyen. A Microsoft 90 napos ingyenes terméktámogatást, illetve egyéves limitált garanciát ad a vásárlóknak.

A csomagban Office ugyan nincs, de 10 angol fontot lehet szabadon elkölteni a Microsoft Store-ban, a cég pénzén. Hogy a döntés még könnyebb legyen, a készlet erejéig Touch Cover billentyűzet is a csomag része. Ezt, ha külön akarná valaki megvásárolni, még 50 angol fontba kerülne. Az akciótól a Microsoft azt várja, hogy végre jelentősen csökkenni kezd majd az XP (jelenleg is közel 30 százalékos) részesedése. Ha már a biztonsági kockázatra történő felhívások nem, hátha a mézesmadzag segít. Meglátjuk.

Előzmények

  • A kiberrendőrök is a Windows XP lecserélésére buzdítanak

    Az európai kibervédelmi szervezet roppant kockázatosnak tartja a váltás elmulasztását, így vagy frissítésre, vagy pedig körültekintő használatra kérik a felhasználókat.