Új automata frissítőeszközt tesztel az Adobe

Az Acrobat és a Reader termékek windowsos és maces felhasználói új segítőtársat kapnak az Adobe-tól a programok naprakészen tartásának érdekében. A szoftverfrissítéseket automatikusan kezelő Refresh Manager a január 12-én érkező kritikus patchekkel egy időben debütál majd tesztjelleggel, alapértelmezett letöltőeszközzé pedig április 13-án, a tervezett következő frissítési ciklus megjelenésekor válik – ha minden az előzetes terveknek megfelelően halad.

A szoftver már októberben települt az Adobe jóvoltából a felhasználók számítógépére, viszont csak jövő hét kedden aktiválja a cég első ízben. A teljes funkcionalitással működő Refresh Manager – hasonlóan a Microsoft-féle automatikus frissítésekhez – három opciót kínál a patchek kezeléséhez: teljesen automata, kézi, illetve félautomata beállításokkal dolgozhatunk majd. Az első lehetőség beavatkozás nélküli frissítési procedúrát jelent, a második opció teljesen manuális letöltést és telepítést vár el, míg a harmadik beállítás letölti ugyan a frissítéseket, de azok csak a felhasználó engedélyével települnek fel.

Az Adobe Update Manager, a vállalat jelenleg használatos frissítőeszköze azért nem elég hatékony, mert a patchek elérhetőségét jelző felugró ablakot sok felhasználó nem veszi figyelembe, a gyakorlatban nem kattintanak rá a megfelelő parancsgombra – mondta Brad Arkin, a cég termékbiztonsági főnöke.

A McAfee biztonságtechnikai cég adatai szerint 2009-ben az Adobe volt a kiberbűnözők egyik fő célpontja. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy az idén komoly mértékben megszaporodtak az Adobe termékeit célzó támadások, s valószínűleg ez a trend megmarad 2010-ben is – szerintük jövőre fog először megtörténni az, hogy a „legtöbbet támadott PC-s szoftvergyártó” címét elveszíti a Microsoft, s az Adobe foglalja el az első helyet, főként a Flash és a Reader miatt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

  • Veszélyes PDF-fájlokkal bombázzák az amerikai hadiipart

    A hackerek valószínűleg kémkedni akarnak a Védelmi Minisztériummal kapcsolatban álló cégeknél.

  • Adobe: Hibáztunk, sajnáljuk

    2008 szeptembere óta tudtak a Flash Playert érintő hibáról, mégsem piszkálták meg a szoftvert tizennégy hónapig. A termékmenedzser elismerte a felelősséget – és elnézést kért.

  • Húszéves a Photoshop

    Egyszerű grafikus megjelenítőprogramnak indult a ma legnépszerűbb képmanipuláló szoftver. Az Adobe 1988-ban vásárolta meg a technológiát, majd 1990-ben dobta piacra az első verziót.

  • Újabb kritikus hibát javított az Adobe

    Az Adobe Readert és a Flash Playert windowsos számítógépekre telepítő komponens volt sebezhető.

Előzmények