Keveset kutatunk az interneten

A világon már minden ötödik kutatás internetes, miközben Magyarországon az online kutatás részaránya – a Piackutatók Magyarországi Szövetségének 2006-os adatai szerint – mindössze 3 százalék. Az internetpenetráció folyamatos növekedése, a módszer alacsonyabb költségigénye és a gyors adatfeldolgozás lehetősége azonban hazánkban is a módszer szélesebb körben való elterjedését vetíti előre.

Az elmúlt években több kutatócég is megjelent a hazai internetes piacon. A konkurensek most összefogtak, és december 4-én közösen megrendezik az Online Kutatás 2007 konferenciát, ahol az NRC, a BellResearch, az ITHAKA, a freQuest, a Gemius, a KutatóCentrum, a Megyer Consulting, a Meroving, a Ringier, az SPSS, a Szinapszis és a TNS szakemberei is példákon keresztül mutatják majd be az online kutatás gyakorlati alkalmazását.

A kutatócégek tapasztalatai szerint a vállalatok érdeklődése egyre inkább nő a téma iránt. Az OK 2007 konferenciától az előadó cégek azt várják, hogy sikerül a módszert a megrendelők még szélesebb körével megismertetni és elfogadtatni, és ezáltal lehetővé válik, hogy gyorsabb, hatékonyabb kutatások szülessenek hazánkban is.

A budapesti konferenciáról további információ a www.onlinekutatas.info honlapon található.

Azóta történt

Előzmények