A Sun megveszi a StorageTeket

A Sun Microsystems bejelentette, hogy 4,1 milliárd dolláros készpénzes ügylet keretén belül – 37 dolláros részvényenkénti áron - felvásárolja a Storage Technology Corporationt (StorageTek), amely az adatmenedzsment és információ életciklus-menedzsment megoldások egyik vezető szállítója.

A Sun úgy gondolja, hogy a szigorúbb törvényi szabályozások miatt a vállalatok és hivatalok egyre több adatot termelnek és tárolnak, illetve az egészségügyben is várható az adatok elektronikus rögzítésének és tárolásának rohamos terjedése, amely megnöveli a tárolási eszközök és menedzsment-megoldások iránti igényt, így logikus lépés a mostani bevásárlás. A két vállalat termékei és technológiái kiegészítik egymást, a létrejövő új cég így igen előkelő pozíciókkal rendelkezhet az adattárolási és -menedzsment piacon.

A felvásárlást már mindkét vállalat igazgatótanácsa jóváhagyta, az ügylet várhatóan a nyár végén, ősz elején zárul le – a részvényesek jóváhagyásával. A StorageTek a felvásárlás után teljesen a Sun szervezetébe integrálódva folytatja tovább a működését, amely igen erős – a hálózatok és az adatmenedzsment világában vezető szerepet betöltő – vállalat létrejöttét eredményezi. A Sun és a StorageTek összesített éves bevétele megközelíti a 13 milliárd dollárt. Az 1969-ben alapított StorageTek tavaly 2,2 milliárd dollár éves forgalmat ért el, és 191 milliós nettó nyereségre tett szert. A cég világszerte 7000 alkalmazottat foglalkoztat.

Azóta történt

Előzmények