A Prezi erősebb brand mint a Tesla

A startupranking.com a különböző feltörekvő vállalkozások internetes fontosságát méri egyrészt az SR Web (minőségi backlinkek, egyéb hivatkozások, SEO, becsült forgalom), másrészt az SR Social (Facebook és Twitter) alapján. Ezek adják az SRank értéket, azaz a startup végső pontszámát.

A magyar eredetű cégek közül három is a világ TOP 100 startupja közé került, egészen jó helyre. A 11. helyen áll jelenleg a Prezi, amit az Eventbrite (1.), a MailChimp (2.), a Twitch (4.), az Airbnb (7.), illetve a Deezer (8.) előz, viszont például a Tesla Motors (14.), vagy az Uber (15.) hátulról bámul. Elon Musk másik vállalata, a SpaceX csak a 35. helyre fért fel, ezzel elmarad a második legsikeresebb magyartól, ami a 33. helyen álló Ustream. Éppen befért még a százas listába a LogMeIn (a budapesti irodájukat itt mutattuk be), köszönhetően a Waze visszaesésének, ami a legutóbbi frissítés óta a 101. helyre került.

A hazai TOP 10-et elnézve a közeljövőben nem várható, hogy a fentieken túl újabb csapat kerüljön a nemzetközi toplista élére, a magyar negyedik Liferay globálisan a 243. helyen áll, ezt az ingatlan.com követi a 480. nemzetközi helyezéssel.

A magyarok szeretik a hasukat, ez jól látszik a NoSalty honi 6. helyéből illetve a Netpincér pozíciójából, ami a kilencedik a sorban. A Moly.hu éppen csak lemaradt a hazai TOP 10-ről, az Oszkár közösségi fuvarszervező a 14. helyet csípte el, viszont a maesteszinhaz.hu egyre kevésbé felkapott internetes körökben, már csak a 25. a magyar startupok között.

A Prezi egyébként március 25-én 311 332 kedvelőt tudott magáénak a Facebookon, a Twitteren pedig 131 955 követője volt. A csapat nemrégiben Barack Obamával is találkozott. További érdekességek és rendezhető statisztikák a startupranking.com oldalon.

Azóta történt

Előzmények