A Messenger is megújult a Windows Live végleges változatában

A Microsoft tegnap elérhetővé tette a Windows Live összetett online szolgáltatási csomagjának végleges verzióját, mely pakettet a cég online terjeszkedése kapcsán az egyik zászlóshajónak szánnak.

A tesztverziójával tavaly szeptemberben indult Windows Live az új és végleges változatban egységes keretbe foglalja többek között az e-mail, az azonnali üzenetküldés, a fotógaléria, a blogolás és a programtervező modulokat, s most már ezeket a szolgáltatásokat a böngésző használata nélkül is igénybe lehet venni. A Windows Live telepítőcsomagja (teljes egészében 130 megabájt) – választható összetevőkkel – letölthető a vállalat honlapjáról.

A redmondi szoftvercég gőzerővel dolgozik azon, hogy az online hirdetési piacon észlelhető lemaradását behozza a versenytársakkal, a Google-lel és a Yahoo-val szemben, s a Windows Live legfőbb célja, hogy a szolgáltatások használóit – melynek bázisát, legalábbis eddig, a Hotmail és a Messenger felhasználói adják – egységes és folyamatosan bővülő közösségé – üzleti szempontból: biztos és kiszámítható, lojális célcsoporttá – formálja, hiszen ez az online piac nagy szereplői esetében is meghozta a pénzügyi sikert. S érthető az igyekezet, mivel a Microsoft szakértői szerint a jelenleg 40 milliárd dolláros forgalmú online hirdetési piac két év alatt meg fog duplázódni, s eléri a 80 milliárdot.

Azóta történt

Előzmények