A HP nem örül a Sulinet Expressz módosításának

A HP Magyarország csalódott amiatt, hogy november 1-jétől nem leszek kaphatók a nyomtatók és multifunkciós eszközök a Sulinet Expressz programban. A bevételei csökkenésétől tartó vállalat most arra hívja fel az érdeklődők figyelmét, hogy október végéig még lehetőség van kedvezményes nyomtatóvásárlásra.

A cég álláspontja szerint ezek az eszközök a számítógép-használatot segítik, és a „felhasználás kreatív módjait támogatják”. Annak idején hasonló érvek hangzottak el a digitális fényképezőgépek programban tartása mellett is, ám végül ezek tavaly márciusban kikerültek a kedvezményesen vásárolható termékek köréből. Ismeretes, hogy ez a változás is érzékenyen érintette a hazai HP-t, mely 2003-ban, a Sulinet Expressz indulását követő fél évben több mint 25 000 digitális fényképezőt adott el. Ugyanekkor egyébként 5000 többfunkciós készüléket, valamint 20 000 tintasugaras és 5000 lézernyomtatót értékesített a leányvállalat.

A HP adatai szerint a PC-vel rendelkező háztartások 40 százalékában nincs otthoni nyomtató. A printerrel rendelkező felhasználók 33 százaléka rendszeresen nyomtat fotót is otthon, és csaknem 50 százalékuk állítja, hogy nyomtatója alkalmas ilyen feladat elvégzésére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények