98,3 százalékra nőtt a Vodafone 3G lefedettsége

A Vodafone 165 bázisállomással bővítette hálózatát, így az 1000 főnél nagyobb határmenti települések nagysebességű mobilinternet-lefedettsége jelentősen javult. A fejlesztés következtében további 430 ezren használhatnak széles sávú mobilinternetet a Vodafone hálózatán, és a mobilszolgáltató 500 állomáson duplázta az elméleti maximális sebességet is, 21 Mbit/s-ről 42 Mbit/s-re. A HSPA+ lefedettség így 44 százalékról 66-ra nőtt, és 200 új bázisállomás felállításával a beltéri lefedettség is javult.

A szolgáltató néhány hete jelentette be, hogy a következő 2 évben a Vodafone lesz az állami intézmények mobilszolgáltatója. A szerződéskötés a napokban fog elindulni, az első körben például a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltatóval (NISZ), az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK), a Honvédelmi Minisztériummal és az Országos Mentőszolgálattal.

A tenderen a Vodafone mellbevágóan alacsony árakkal tett ajánlatot, a havidíj 25 százalékkal volt alacsonyabb, mint a Magyar Telekom és a Telenor által kiajánlottak, a percdíjak tekintetében pedig egészen megdöbbentő volt a különbség, a konkurens szolgáltatók által ajánlott díjak felét-harmadát vállalta a Vodafone.

Azóta történt

Előzmények