510-szer akkora juttatást kap, mint a dolgozói fizetés mediánja

161,8 millió dolláros juttatással számolhat 2023-ra vonatkozóan a Broadcom vezérigazgatója – így 510-szer akkora díjazást kap, mint a dolgozói fizetések mediánja.

2023-ra vonatkozóan több mint megduplázta a Broadcom Hock Tan vezérigazgató díjazását, így a CEO 161,8 millió dollárt kap, derült ki a tőzsdefelügyelethez benyújtott dokumentumokból.

Tan díjazását persze a tőzsdei juttatások dobták meg, ezek értéke 160,5 millió dollár. A csomagja azonban így is 510-szer akkora, mint a cégnél dolgozók fizetésének mediánja.

A Broadcom egyébként sikeresen lezárta a VMware 69 milliárd dolláros felvásárlását, miután Kínában is megkapta a szükséges hatósági jóváhagyást. A cég 2023-ban 35,82 milliárd dolláros árbevételt ért el, idén eddig 17 százalékkal emelkedett a cég tőzsdei árfolyama, miután tavaly közel megduplázódott.

A portfólió egyszerűsítése érdekében azonban eladják azt a részleget, amely a felhasználóknak lehetővé teszi, hogy bármilyen eszközről távoli hozzáféréssel dolgozzanak – ezt a KKR veszi meg, 4 milliárd dollárért.

Előzmények