16 biztonsági frissítőcsomaggal támad a Microsoft kedden

Megérkezett az előzetes értesítés a Microsoft novemberi Patch kedd biztonsági frissítéseiről. A redmondi cég által kiadott információk alapján 16 biztonsági frissítőcsomag érkezik holnap (11-én, kedden). Ezek közül ötöt kritikusnak jelölt meg a vállalat.

Szinte az összes frissítés érinti a Windowst, mint operációs rendszert (szám szerint 13). Egy javítócsomag érkezik kifejezetten az Office, egy az Exchange, egy pedig a Microsoft SharePoint Foundation 2010 SP 2 részére. Érintett még az Internet Explorer és a .NET keretrendszer is - derül ki a Microsoft által kiadott tájékoztatóból.

A két csomag, ami Office javításokat is tartalmaz, olyan sebezhetőségeket orvosol, amelyek a Word 2007, a Word Viewer, vagy az Office Kompatibilitási Csomagban és a japán nyelvű Office 2007-ben találhatók meg. Az Office 2007-nél fiatalabb irodai csomagok tehát nem érintettek.

Négy, kritikusnak jelölt sebezhetőség a Windows 10 előzetesét és a Windows Server betekintő-verzióját javítja. Ezeknél azonban izgalmasabb az ötödik kritikus hiba, amire minden, támogatással rendelkező asztali rendszerhez érkezik gyógymód, annak ellenére, hogy bizonyos rendszerek esetében a Microsoft szerint nem áll fent a sebezhetőség (Windows 7), azonban frissítés érkezik a „lyukat nem hagyunk befoltozatlanul” szellemében.

Patch kedden érkezik a Windows rosszindulatú szoftvereket eltávolító programjának új verziója is ( a frissítőközpontból, vagy akár a Microsoft szoftverboltján keresztül is frissíthető), illetve kisebb-nagyobb nem a biztonságot érintő frissítésekre is számítani lehet majd.

Azóta történt

Előzmények

  • Itt az ingyenes Microsoft Office mobilra

    A Microsoft is belép a freemium szoftverekkel operáló vállalatok sorába. Eddig csak az Office 365 előfizetés mellé járt a hordozható eszközökre szánt irodai csomag.