Szoftverbemutató: Norton Mobile Security

Előszó

Az okostelefonok és a táblagépek népszerűbbek és elterjedtebbek, mint bármikor, de épp ez a helyzet teremtette meg azt a helyzetet is, hogy ezeken az eszközökön egyre több személyes, érzékeny adatot tárolnak a felhasználók, és ezzel a kiberbűnözők számára is egyre fontosabb célponttá válnak a mobil készülékek.

Norton Mobile Security
Az ingyenes verzió csak alapszintű védelmet biztosít

Ami engem illet, nálam elég kézenfekvő volt, hogy Symantec-terméket válasszak az ASUS Nexus 7 táblagépem védelmi feladatainak ellátására. A Nexus 7 a Google referencia táblagépe, amin az Android operációsrendszer 4.2.2 verziója található meg – ez fog majd 4.3-ra is frissülni, amikor az megjelenik végre –, az ASUS által érintetlenül hagyva. A táblagépet a Mobilarena is tesztelte korábban: Google Nexus 7 – Android 4.1 alapon. A Norton Mobile Security Android OS téren 2.2-es verziót követel meg, tehát bőven ki van elégítve az igény. Az NMS-ből egyébként van egy ingyenes Lite verzió, mely alapszintű védelmet ad, de amint megkapja a vásárolt kulcsot, egyből teljes verzióvá válik.

Az NMS legfontosabb termékjellemzői:

  • Több eszköz és több platform támogatása – A szoftver több eszközt is véd, beleértve az Androidos telefonokat és tableteket, és az iPhone-okat, iPad-eket egyaránt.
  • Kapcsolatok mentése és visszaállítása – Az alkalmazás lementi az Android vagy iOS eszközökről a kontaktlistát, aminek köszönhetően azok egyszerűen visszanyerhetők, ha valaki elveszíti, vagy ellopják tőle a készüléket. A kontaktlista eszközről eszközre is átmenthető.
  • Webalapú kezelés – A felhasználók könnyedén kezelhetik eszközeik védelmi beállításait egy online felületen keresztül.
  • Hangjelzés – Az elveszített androidos eszköz annak ellenére hogy esetleg korábban lehalkítottuk távoli parancsra jól hallható jelzést bocsát ki, aminek köszönhetően a tulajdonosok gyorsan megtalálhatják.
  • Távlokalizálás – Megmutatja az elveszített vagy ellopott eszköz elhelyezkedését egy webes térképen.
  • Mobil/Tablet fenyegetések – Védelmet nyújt a vírusokkal, kártékony programokkal és egyéb fenyegetésekkel szemben. Automatikusan megvizsgálja a letöltött alkalmazásokat és alkalmazásfrissítéseket fenyegetések után kutatva, és elhárítja azokat.

A Norton Mobile Securityt háromféle módon is beszerezhetjük. Kiskereskedelmi boltból dobozos formában körülbelül 4990 Ft-os ajánlott bruttó fogyasztói áron, a Symantec honlapjáról, illetve a készülékünk gyártójának alkalmazásboltjából. A díj egyéves licencet foglal magában, és elmondható róla, hogy sokkal gazdaságosabb megvásárolni egy hazai webáruházból, mint a Symantectől közvetlenül, ugyanis a cég európai felhasználóknak fenntartott áruházából 29,99 eurós árával nagyjából dupla annyiba kerül, mint bármelyik hazai kiskereskedésben. Az amerikai vásárlók megint szerencsések, mert náluk alapból 29.99 dollárról van szó, de most még ennek is elengedik a felét. Fontos azonban megemlíteni, hogy bár a Norton mobilos védelmi szoftvere nincs lokalizálva magyarra, a vásárlás szempontjából legálisnak csak az számít, amit a tartózkodási hellyel azonos régióból szereztünk be!

Én androidos készülékemre a Google Play-ből töltöttem le, ahol kicsit meglepő módon Norton Security Antivirus néven szerepel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Százasér' a botnet!

    Webshopban lehet vásárolni feltört gépek ezreit, hogy aztán saját támadás indításához használhassuk őket.

  • Egyetlen szolgáltatássá egyesíti termékeit a Symantec

    A cég áttekinthetőbbé tette szolgáltatásait, és arra törekednek, hogy teljesen online módon kínálják és működtessék a Norton termékvonalat.

Előzmények