Microsoft: Megtanítjuk a világot a Windows 8 használatára

Alaposan megosztotta a közönséget a Microsoft már-már radikálisnak kikiáltott új kezelőfelülete, a Metro UI. A felhasználók egy részének negatív hozzáállása lassan átterjedt a vállalatokra is, akik szintén hangot adtak a nemtetszésüknek: a Gartner elemzője szerint a Windows 8 desktopon egyszerűen használhatatlan, a Valve társalapítója, Gabe Newell pedig interjújában egyenesen katasztrófának nevezte a redmondiak megoldását. Talán a kritikus visszhang miatt, esetleg tényleg így tervezték, de mint ahogyan az kiderült, az új rendszer kezelésének megkönnyítése érdekében a vállalat egy használati útmutatót épített be az operációs rendszer telepítőjébe – a segítség az installálás végeztével, az alapbeállítások (név, jelszó, frissítések stb. ) megadása után jelenik meg.


Fotó: The Verge

A kezeléshez szükséges új mozdulatokat a rendszer beállításainak véglegesítésekor sajátíthatjuk el. Végtelenül hasznos megoldás ez, amit Darren Baker blogger vett észre és osztott meg a világgal elsőként. Baker azon szerencsés alkalmazottak egyike, aki a bejelentéssel egy időben vehette át a sokak által várt, vagy éppen rettegett operációs rendszer RTM-változatát. A rendszert egyébként egy Samsung tabletre telepítette fel egy pendrive segítségével. Az ötlet egyrészt örömteli, másrészt viszont összerombolja azoknak a felhasználóknak a reményeit, akik még hittek abban, hogy vissza lehet majd hozni a klasszikus Start menüt.

Azóta történt

Előzmények

  • Már terjed a Windows 8

    Az októberben megjelenő operációs rendszer előzetesét már itthon is használják netezésre, ám kevesebben, mint annak idején az elődjéét.

  • Ballmer: a Microsoft nagy éve lesz 2012

    A WPC megnyitóján a vezérigazgató egyebek mellett a Windowsról és a Surface-ről is beszélt.