Hivatalos: a SanDisk mostantól a Western Digital tulajdona

Minden szükséges hatósági engedélyt beszerzett a WD, a 19 milliárd dolláros üzletben nem találtak kivetni valót a döntéshozók.

A főleg merevlemezeiről ismert Western Digital még tavaly jelentette be, hogy megállapodott a SanDisk vezetőségével és 19 milliárd dollárért felvásárolja a céget. A mai nappal lezárul a folyamat, miután a szabályozó hatóságok jóváhagyták az üzletet.

A WD eddig is piacvezetőnek számított, a tárolópiac legnagyobb szereplőjének mindenesetre jól jött a SanDisk jelentős részesedése az SSD piacról. Bár sokaknak a pendrive és memóriakártya jut eszébe a SanDisk neve hallatán, az utóbbi időben egyre több vállalati laptop merevlemezén is megtalálható a felirat, sőt OEM beszállítóként az Apple és Nvidia is referenciapartnernek számít.


(forrás: BidnessEtc) [+]

A tavaly őszi bejelentést még jóvá kellett hagynia a részvényeseknek is, ez idén márciusban történt meg, a végső szó persze a hatóságoké volt, így most kedden a kínai kereskedelmi minisztériumon volt a sor, hogy hagyja jóvá a tranzakciót. Mivel ez megtörtént, Sanjay Mehrotra, a SanDisk vezérigazgatója széles vigyorral közölhette, hogy nagyon úgy tűnik, már semmi sem állíthatja meg a Western Digitalt abban, hogy a világ vezető vállalatává váljon a tároló megoldások teljes piacán.

Előzmények