Vezeték nélküli biztonság kisvállalatoknak

A Check Point és a SofaWare Technologies bemutatta a Safe@Office 400W integrált, vezeték nélküli hozzáférési pontot is magában foglaló biztonsági berendezést. Az SofaWare által fejlesztett új eszközt kisvállalkozásoknak szánják.

A Check Point Safe@Office 400W vezeték nélküli biztonsági eszköze magában foglal egy vezeték nélküli 802.11b/g hozzáférési pontot, melynek adatátviteli sebessége 108 Mbps – ez a szokványos sebesség mintegy kétszerese –, és olyan hatótávolsággal rendelkezik, amely háromszorosa a hagyományos hozzáférési pontokénak. A berendezés elsősorban olyan vállalkozások számára készült, amelyek 1-100 felhasználóval rendelkeznek, és amelyek IT-biztonsági rendszere a Check Point VPN-1R/FireWall1R technológiájára épül.

Azon kisvállalkozások, amelyek nem rendelkeznek megfelelő erőforrással szakképzett informatikai szakember alkalmazására, élhetnek az erőforrás-kihelyezés (outsourcing) lehetőségével, azaz a Safe@Office 400W vezeték nélküli biztonsági eszközök kezelését szolgáltató partner bevonásával is üzemeltethetik. A Check Point Security Management Portal (SMP) egy olyan rugalmas felügyeleti architektúra, amely egyszerűbbé teszi a szolgáltatók számára a telepítést, illetve a biztonsági megoldások kezelését akár több ezer ügyfél esetében is.

A Safe@Office 400 W termékcsalád négy különböző konfigurációban érhető el, a legolcsóbb modell ára 499 dollár.