Bővít és terjeszkedik a Vatera

Mostantól külföldről is lehet regisztrálni a Vaterára, ami új piacokat nyit az itthoni eladók számára, emellett bővültek a Vaterafutár szolgáltatásai.

A vállalat bejelentette, hogy mostantól számos külföldi országból lehetőség nyílik regisztrálni a Vaterára, ami az itthoni eladók számára új piaci lehetőséget jelent: szinte egész Európa és Észak-Amerika, valamint Oroszország és Izrael lakosai is potenciális vevőkört jelenthetnek. Emellett a piactér a külföldre történő szállításra is biztosít megoldást: a Vaterafutáron akár már négyezer forintért lehet külföldre csomagot küldeni.

Milliós ritkaságok

A Vatera azzal igyekszik bemutatni az új lehetőségek előnyeit, hogy pl. manapság komoly értéket képviselnek bizonyos régi videójátékok: egy átlagos Nintendo kazetta ára például 3000 forintnál kezdődik, de többféle limitált kiadású, nagyon ritka darab is létezik. A legdrágább ilyen játék a Snowboard Kids, amely jelenleg 700 ezer forintnak megfelelő összeget ér a gyűjtőknek világszerte. És ez csak egy példa az értékesebb játékok közül, amelyek felbukkanására több gyűjtő is várva vár a nemzetközi piacon (LEGO, kártya, bakelitlemez, bélyeg stb.).

A Vatera a következő országokban élők számára teszi lehetővé a regisztrációt: Albánia, Andorra, Ausztria, Belgium, Bosznia, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izrael, Írország, Kanada, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Málta, Montenegró, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és USA.

Minden feltétel adott

A nemzetközi online kereskedelemhez elengedhetetlen a bizalom és a biztonság. Ezt a csomagbiztosítás mellett a felhasználói értékelési rendszer nyújtja, amely a Vaterán is működik.: „A Vaterán jelenleg 7 százalék körül mozog a külföldről érkező látogatók aránya, ám a nemzetközi terjeszkedéssel erős növekedésre számítunk e tekintetben. Ehhez az első lépés a külföldről történő regisztrációk lehetőségének megteremtése és az sms-alapú ellenőrzés kibővítése, valamint a kedvező szállítási feltételek biztosítása volt. Emellett természetesen már az angol nyelvű oldalon is dolgozunk, ami hamarosan elérhető lesz” – mondta Szanitter Áron, a Vatera ügyvezető igazgatója.

A szállítással is spórolhatunk

Nemcsak a regisztráció vált elérhetővé külföldről a Vaterán, hanem a szállítási lehetőségek is bővültek. A Vaterafutár immár 24 európai országba kínál szállítást, köztük az Egyesült Királyságba és Németországba is, az eddigieknél sokkal kedvezőbb áron. A listán szereplő desztinációk száma egyébként folyamatosan bővül, és nemsokára a tengerentúlra is lehet majd csomagot küldeni.

A 24 ország, ahova a Vaterafutáron keresztül szállít a DPD: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Lettország, Luxemburg, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia.

További információk a külföldi szállításról: http://www.vaterafutar.hu/order/form/#dpd

Előzmények