Tulajdonost váltott a FiberNet

A New York-i székhelyű Warburg Pincus tőkebefektető társaság többségi tulajdont szerzett a kábelszolgáltató FiberNet Kommunikációs Rt.-ben – jelentették be az érintettek. A tranzakció értéke mintegy 72 millió dollár, amely a további növekedéshez szükséges forrásokat is biztosítja. A felvásárláshoz a szükséges forrásokat a Raiffeisen Bank biztosította. A Warburg Pincus a részesedést a kelet-közép-európai regionális magántőkealaptól, az Argus Capital Partnerstől vásárolta meg.

A Warburg Pincus jelenleg két alapból finanszírozza befektetéseit: az egyik a 2,5 milliárd dollár tőkével rendelkező Warburg Pincus International Partners LP, a másik az 5,3 milliárd dollár tőkével rendelkező Warburg Pincus Private Equity VIII. LP. A két alap együtt Európa egyik legnagyobb magántőke-állományát kezeli. A Warburg Pincus 1970 óta mintegy hetven médiaipari és médiával kapcsolatos befektetést hajtott végre, amelyek együttes értéke eléri a 2,2 milliárd dollárt.

A FiberNet Magyarország harmadik legnagyobb szélessávú elektronikus hírközlési szolgáltatója. A társaság csaknem száz magyarországi településen mintegy 150 ezer család számára biztosítja a kábeltelevízió-szolgáltatást. Céljai között szerepel, hogy további akvizíciókkal, fejlesztésekkel és a meglévő hálózat bővítésével meghatározó szerepet töltsön be a magyar szélessávú távközlési piac konszolidációjában.

Azóta történt