Továbbra is segíti az Exxon a hallgatók fejlődését az Óbudai Egyetemen

Hirdetés

Az Óbudai Egyetem és az ExxonMobil magyarországi Üzletsegítő Központja között már 2013 óta tart a sikeres együttműködés. Az eddigi közösen elért eredmények mindkét fél megelégedésére szolgálnak, így a kooperáció megerősítéseként és az újonnan kitűzött célok elérése érdekében 2019.02.22-én együttműködési megállapodást írt alá az Óbudai Egyetem és az ExxonMobil.


[+]

A találkozón az Egyetem rektora köszöntője után röviden bemutatta az Óbudai Egyetemet a további együttműködési lehetőségek fényében. Tájékoztatta az ExxonMobil kapcsolattartó munkatársait a több, mint 11.000 fős hallgatói létszámról, bemutatta az Egyetem hat karát, szólt a képzésekről, melyeknek 85% műszaki területen folyik. Büszkén számolt be a megnövekedett felvételi létszámról, mely az igen népszerű új képzések indításának is köszönhető, mint például a gazdasági informatikai képzés, ahol az első évfolyamra már plusz létszámot kellett kiírni. Az Egyetem a múltból hozott tradícióira épít, azt továbbfejlesztve működik. Gyakorlatorientált képzések jellemzik ipari partnerek bevonásával és együttműködésével. „Nagyon nagy jelentősége van minden egyes ilyen együttműködési szerződésnek, mert ezt a célul kitűzött vonalat erősíti.” – erősítette meg az együttműködési szándékot Prof. Dr. Réger Mihály.

Az ExxonMobil a világ egyik legnagyobb nyilvánosan működő energetikai szolgáltató vállalata, amely ma már a világ szinte minden területén jelen van, üzletsegítő központjaiban (Business Support Center) komplex informatikai, pénzügyi, technikai és ügyfélszolgálati feladatok széles skáláját kezelik nemzetközi tevékenységeik során. Az ExxonMobil Üzletsegítő Központ Magyarország Kft. 2004-ben jött létre Budapesten és jelenleg több mint 1600 főt,  köztük több mint 500 fő informatikust foglalkoztat. Az eddigi együttműködés részeként az egyetem hallgatóit gyakornokként alkalmazták az Exxonnál, és többen tanulmányaik végeztével munkavállalóként helyezkedtek el a konszernnél.

Hirdetés

Azóta történt