Tovább bővülhet az Origo zeneboltjának kínálata

Az Axelero Internet, az Origo kiadója az elmúlt év végén megállapodást írt alá két nemzetközi kiadóval, a Warner Music Hungaryvel és az EMI Zenei Kft.-vel, aminek köszönhetően idén márciustól az [origo>play] Zeneáruházban elérhetővé vált a két kiadó nemzetközi és hazai repertoárja. A nemzetközi kiadók mellett 20 kisebb magyar kiadó zeneszámait is kínálja Magyarország egyetlen internetes zeneboltja, ahol jelenleg több mint 115 000 zeneszám érhető el.

A szélesebb kínálat több látogatók vonzott: az Axelero közleménye szerint a februári adatokhoz képest március második hetére megtöbbszöröződött az oldalon vásárlók száma. Jelenleg több mint 10 000 felhasználó regisztrálta magát a zeneboltban, ők hetente összesen mintegy 1000 dalt töltenek le, túlnyomó részben egyedi zeneszámokat és nem teljes albumokat. Az eladott zeneszámok és albumok 60 százaléka külföldi előadóké, míg a hazai zenészek a letöltések fennmaradó 40 százalékát tudhatják magukénak.

A kiadó a repertoár további, jelentős bővítését tervezi, ezért tárgyalásokat folytat több nagy nemzetközi kiadó hazai képviselőivel, így a Sony-BMG-vel és az Universallal, valamint a Hungarotonnal is. Amennyiben sikerül e kiadókkal megállapodni, a zeneáruház kínálata 300 000-nél is több számra hízhat – így az online boltban elérhetővé válna a hazánkban forgalomba hozott zenei kiadványok döntő többsége.

Előzmények